Centrum voor Jeugd en Gezin

Even voorstellen

Mijn naam is Elke van Huffelen en ik ben werkzaam als jeugdverpleegkundige bij de GGD Flevoland.
Elk jaar ontvangen alle kinderen uit de groepen 2 en 7 een uitnodiging voor het Preventief Gezondheidsonderzoek door GGD Flevoland.
Door middel van dit onderzoek probeert de jeugdverpleegkundige een algemeen beeld van het functioneren van uw kind te krijgen. U kent uw kind het beste, uw medewerking hiervoor is belangrijk. Daarom wordt u verzocht de 2 vragenlijsten in te vullen. De jeugdverpleegkundige weegt en meet uw kind en alleen in groep 2 worden ook de ogen en oren getest.

CJG Lelystad

Drie jaar geleden is er in Lelystad gestart met het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG).
Sinds schooljaar 2010 is er ook op de Ichthus gestart met het CJG. Dit houdt in dat de jeugdverpleegkundige vaker in school aanwezig is om vragen van ouders en leerkrachten sneller te kunnen beantwoorden.
Heeft u een vraag over het opgroeien van uw kind; zoals bijvoorbeeld over eten, slapen of bedplassen? Luistert uw kind soms niet, of heeft u andere vragen over het opvoeden? Bijvoorbeeld de beginnende puberteit?
Als jeugdverpleegkundige heb ik veel kennis van uiteenlopende zaken rondom het opgroeien en opvoeden van kinderen.
Natuurlijk kunt u met al uw vragen bij mij terecht en kunnen we samen kijken wat de beste manier is om het aan te pakken

Over het Kanspunt

Kanspunt Lelystad zorgt dat alle kinderen mee kunnen doen. Ook kinderen uit gezinnen die het financieel wat minder hebben. Het Kanspunt is ondergebracht bij het CJG. Zo kunt u bij één loket terecht voor al uw vragen.Uw dochter wil graag op zwemles of op voetbal? Of uw zoon wil graag gitaar leren spelen? Als u een laag inkomen heeft, is het niet altijd mogelijk om deze zaken te betalen. De gemeente Lelystad, wil hierbij graag ondersteunen. Heeft u vragen over financiële mogelijkheden, zodat uw kinderen mee kunnen doen? Kom dan met uw vragen, ik geef u ook hierover graag uitleg.

Mocht u telefonisch benaderd willen worden, dit kan via 088-0029920 tussen 8.30- en 12.30 uur. Ik zal u dan zo spoedig mogelijk terug bellen.

Vriendelijke groeten,

Elke van Huffelen