Groep 7/8

Welkom op de pagina van groep 7/8. De leerkracht zal hier af en toe nieuwe foto's plaatsen. Voor de ouders zelf staan er wekelijks nieuwe berichten en foto's op Parro. Zo kunt u toch af en toe eens een kijkje in de klas krijgen. Heeft u zelf leuke foto's of nieuwtjes over groep 7/8? Mail dit dan naar t.grovenstein@scpo-lelystad.nl

 

juf Jasmijn (wo) én meester Tim (ma, di, do en vr)

BERICHTEN

18 mrt 2019 - Handige websites
We weten dat herhaling belangrijk is. Het is dan ook ontzettend prettig en leuk dat je dit kunt doen op de computer. Hieronder volgen een aantal handige websites. Het is raadzaam dat je iedere schooldag 15 tot 30 minuten aan bloon en andere sites besteedt.

 

www.onlineklas.nl 
Hierbij ga je naar de ‘oude site’ om te oefenen met rekenen, taal en aardrijkskunde. Je kunt hier goed oefenen met breuken!

 

www.flyinglions.nl/meesterkees

www.spelletjesplein.nl 

Hier kun je allerlei vakken oefenen.

 

www.topo-oefenen.nl

Hier kun je topografie oefenen. Je kunt ook andere vakken aanklikken op jouw niveau.

 

www.rekenlessen.nl 

Op deze website kun je uitleg vinden (over breuken bijvoorbeeld) en meteen na de uitleg oefenen met de lesstof.
www.rekenen-oefenen.nl

Hierbij kun je oefenen met rekenlesstof op eigen niveau.

 

www.leestrainer.nl en www.junioreinstein.nl 

Op deze site staan voor alle vakgebieden verschillende oefeningen, ook in CITO-vraagstelling.

 

www.begrijpend-lezen-oefenen.nl

www.oefensite.rendierhof.nl/online/begrijpjeme/

Begrijpend lezen kun je hier extra oefenen.

 

Heel veel leer-plezier!


20 jun 2018 - Sportdag 2018
Preview foto Het was maandag weer tijd voor de sportdag. Iedereen deed lekker fanatiek mee en zo zijn er ook weer een aantal records neergezet. Hieronder de winnaars:

60 meter sprint - Eli met 6,21 seconden

Hoogspringen - Xavier met 120 cm

Werpen - Dilan met 29 meter

Hordenloop - Dilan met 5 seconden

Verspringen - Levi met 480 cm

400 meter - Levi met 1 minuut en 18 seconden

Kogelstoten - Dilan met 9,9 meter

Het was een mooie, actieve dag!


18 apr 2018 - Zuiderzeemuseum Enkhuizen
Preview foto

We gingen met de auto naar Enkhuizen. Toen we daar aan gekomen waren gingen we met de boot naar het ZZ-Museum. We werden opgevangen door de begeleiders. We gingen naar een huisje en kregen daar allemaal opdrachten die met de Tweede Wereldoorlog te maken hadden. We deden alsof we in het verzet zaten.

Wij begonnen met het maken van valse persoonsbewijzen. Daarna moesten we voedselbonnen moesten stelen bij het postkantoor. Toen we bij het postkantoor waren vroegen we of voedsel bonnen mochten. De mevrouw vroeg of we een vergunning hadden. Wij zeiden nee, dus gingen we een plan verzinnen. Dat plan was dat 2 kinderen haar gingen afleiden en ik pakte de bonnen. En dat werkte! Toen brachten we de bonnen naar een mevrouw, maar we werden achtervolgd door een NSB-er. Hij kon ons verraden. Hij controleerde ons en vroeg om ons persoonsbewijs.

We hadden nog een opdracht dat we naar een woonhuis moesten. Daar was een vrouw die ons liet zien wat je moest eten in de honger winter. Je moest tulpen bollen en suiker biet eten. We kregen filmpjes te zien van de hongerwinter. Ik schrok een beetje toen ik dat zag. Ze hadden geen eten en ze waren nog dunner dan een stok! Het was zo erg.

Daarna kregen we een koffer en die moesten we brengen naar een mevrouw. Die mevrouw zat in het verzet en ze was verraden door iemand. Wij moesten haar helpen.

Toen we klaar waren gingen we naar het kleine huisje daar pakte we onze spullen en gingen we naar de boot en met de boot naar de auto’s. Toen reden we weer over de dijk naar school en we leefde nog lang en gelukkig J.

Ik heb geleerd hoe je een persoonsbewijs kan vervalsen en dat je niemand kon vertrouwen in die tijd. En hoe de mensen leefde toen. Ik vond het super leuk en zou het heel graag nog een keer willen doen, omdat ik het heel interessant vind.

Geschreven door Caio van Kessel


27 mrt 2018 - Project 4 en 5 mei
Preview foto In groep 7/8 zijn we bezig met een project over 4 en 5 mei. Op 4 mei herdenken we de doden

en op 5 mei vieren we de vrijheid. Maar waarom doen we dat nu eigenlijk?

Dat leren we door middel van de televisieserie '13 in de oorlog', waarin we worden meegenomen in verschillende situaties die zich afspeelden tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Op 10 april gaan we naar het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen, waar we inzicht krijgen in het dagelijks leven en het verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog. We gaan zelf ook activiteiten uitvoeren voor het verzet en zullen ervaren dat je altijd op je hoede moest zijn.

Op 24 april krijgen we een gastles van 'Veteraan in de klas'. Deze veteraan komt ons van alles vertellen over zijn/haar tijd in het leger. Dit is vaak in combinatie met beelden en materialen.

Een erg leerzaam en interessant project!


13 mrt 2018 - Stage lopen
Preview foto Vandaag hebben wij stage gelopen. Onze klas was in twee groepen gesplitst. Een groep ging naar de Albert Heijn (Voorhof) en een groep ging naar de Afvalzorg. We kregen informatie van iemand uit het bedrijf, deden een quiz, gingen het bedrijf in, leerden meer over alle beroepen die je er kunt doen en gingen zelf ook even aan het werk. Eenmaal op school teruggekomen deelden we onze ervaringen met elkaar door middel van een coöperatieve werkvorm. We hebben ook een bedankje gemaakt voor beide bedrijven. Het was een leuke, leerzame dag. 

19 dec 2017 - Schoolschaatsen 2017
Preview foto We zijn met groep 7/8 bij Flevonice geweest. Een ontzettend leuke ervaring voor alle kinderen. Schaatsen op natuurijs is iets wat deze generatie niet of nauwelijks heeft meegemaakt. Daarom was dit uitstapje voor de meeste kinderen echt uniek! 

 

Vooraf hebben we een schaatsles gekregen tijdens gym. Twee docenten van Flevonice hebben ons op skeelers les gegeven. We hebben vooral gelet op de schaatstechniek, daarna pas op de snelheid. Er werden allerlei leuke oefeningen aangeboden en er was ook veel aandacht voor de leerlingen die het nog wat lastig vonden.

 

Op 19 december zijn we met de bus naar Flevonice gebracht. Daar kregen we schaatsen. Na een paar rondes op de schaatsbaan werden de kinderen ingedeeld in groepen: beginners en gevorderden. Iedere groep werd begeleid door een trainer van Flevonice. De techniek werd verbeterd en de groei was zichtbaar. Kinderen die in de beginnersgroep nog startten met hulpmiddelen, konden het na een tijdje helemaal zelf!

Daarna mochten we de 3 kilometer baan in de natuur op. Dat was echt een behoorlijke tocht. Er waren zelfs hele stoere kinderen die de baan nóg een keer op gingen! Al met al een prachtige dag.


06 dec 2017 - Sinterklaas 2017
Preview foto Sinterklaas was weer in het land en natuurlijk bracht hij ook onze school een bezoekje.

Wij doen in de bovenbouw aan surprises. Wat heeft iedereen z'n best gedaan zeg! Zag er prachtig uit. Sinterklaas bezocht onze klas ook nog even en bracht hierbij het klassencadeau. We hebben een nieuw spel gekregen; Kolonisten van Catan junior. Daar gaan we vast veel spelplezier aan beleven.

In de middag hebben we een spelletjes circuit door school gedaan. Het was een gezellige dag.