Groep 3/4

Welkom op het gedeelte van groep 3/4. De leerkracht zal hier regelmatig nieuws en foto's plaatsen. Zo kunt u toch af en toe eens een kijkje in de klas krijgen. Heeft u zelf leuke foto's of nieuwtjes over groep 3/4? Mail dit dan naar info@pcbs-ichthus.nl

BERICHTEN

03 feb 2020 - Eiland in de wind
Preview foto  

Op dit moment is groep 3 en 4 druk bezig met het oefenen van het liedje: Eiland in de wind.

 

Niet alleen het zingen van het liedje maar nu ook met het oefenen van een dansje op dit liedje zijn wij druk mee bezig.

 

U kunt op donderdag 13 februari 2020  komen kijken en luisteren naar het liedje en het dansje.

 

We hopen u te zien, om 11.30 uur in de speelzaal op Ichthus.

 

 

 

 


21 jan 2020 - Hip hop hoera, de remix
Preview foto  

Op dinsdag 25 februari gaat groep 3 en groep 4 naar de Kubus toe. We gaan dan naar de voorstelling: Hip hop hoera, de remix.

 

Inderdaad Hip hop ook voor kinderen. De voorstelling gaat op speelse en humoristische wijze over sociaal gedrag: elkaar nodig hebben, iets vragen van een ander en ergens mee helpen.

 

We hebben er veel zin in om naar toe te gaan!!

 

 

 

 

 


20 jan 2020 - Cito weken
Preview foto  

In week 5 starten we weer met de Cito weken.

 

Van 27 januari tot en met 8 februari 2020 zijn we druk bezig met Cito rekenen, Cito spelling, AVI en DMT.

 

Hierbij wat tips die kunnen gaan helpen de komende weken:

 

* Leg uit dat de juf/meester al weet wat je kind kan.

* Zorg voor voldoende nachtrust.

* Eet gezond en voedzaam.

* Maak de toets bespreekbaar

* Zorg voor ontspanning tijdens de toetsweek.

* Geef ze een flinke dosis zelfvertrouwen mee.

 

 

 

 


22 mei 2018 - Charlotte Dematons
Preview foto Op donderdag 17 mei was op Ichthus Charlotte Dematons. Ze kwam in elke groep iets vertellen en laten zien en maakte ook prachtige tekeningen. De kinderen vonden het geweldig en hebben nu in de klas een eigen tekening gemaakt door Charlotte. 

 

 


15 mei 2018 - Zuiderzeemuseum
Preview foto Op dinsdag 24 april is groep 3/4 en groep 1/2 naar het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen geweest. Wij kregen daar een super leuke rondleiding en mochten ons verkleden in oud Hollandse kleding. 

Lopend op klompen maakte wij een wandeling en mochten ook zitten, in een oude school,op houten bankjes.

 

We hadden veel plezier en veel hulp van ouders.

 

Het was een zonnige leuke dag


19 dec 2017 - Kern 5 Veilig leren lezen
Kern 5 

 

In deze kern leert uw kind:

 

Letters: eu-j-ie-l-ou-uu

 

Woorden: reus-jas-riem-bijl-hout-vuur

 

Uw kind kent inmiddels al heel wat lettters. De komende weken komen daar nieuwe letters bij: de eu van reus, de j van jas, de ie van riem, de l van bijl, de ou van hout en de uu van vuur.

 

De letter eu

In deze kern leert uw kind onder andere de letters bij de klanken -eu- en -ou-. Net als de reeds bekende letters ij en oe bestaan deze "letters" uit twee tekens. Voor de kinderen is de eu echter één letter. U praat dus over de letter -eu-. Niet over de letters e-u. 

 


02 nov 2017 - Veilig leren lezen kern 3
Preview foto  

Kern 3: doos-poes-koek-ijs

 

In deze kern leert uw kind:

 

Letters: d-oe-k-ij-z

Woorden; doos, poes, koek, ijs, zeep

Herhaling van de letters van kern 1 en 2

 

Woorden en zinnen

Uw kind is bij het begin van kern 3 alweer een week of 7 in groep 3. Steeds meer woorden kunnen worden gelezen. Uw kind leer niet alleen nieuwe letters en woorden, maar oefent deze ook op verschillende manieren.

 

Een voorbeeld van zo'n oefening is het invullen van letters in woorden waarin een letter ontbreekt. Bij het stukje '-en' kan het kind kiezen uit b, p en r om er een compleet woord van te maken. Het plaatje dat naast het woord afgebeeld wordt geeft aan welk woord bedoeld is (ben, pen of ren).

 

Uw kind leest ook al korte zinnen:

ik eet een vis.

een kip en een aap

tim zit bij een boom

 

Veilig & Vlot

Veilig & Vlot is een boekje met woordrijtjes die opklimmen in moeilijkheid. Uw kind leert hiermee niet alleen correct, dus foutloos woorden lezen, maar juist ook vlot. Vlot lezen is een belangrijke voorwaarde voor het begrijpend lezen.

 

Tip: Vraag uw kind maar eens naar de verschillende werkjes die het op school maakt. Uw kind zal dat zeker graag willen vertellen.


16 okt 2017 - Leren lezen in groep 3
Aan de hand van woorden leert uw kind de letters. Deze letters spreekt uw kind uit met hun klank, dus NIET met de alfabetnaam van de letters. Uw kind zegt dus 'mmmmm' en 'rrrr' in plaats van 'em' en 'er'! Het is heel belangrijk dat u dat ook doet!!

 

Kern 2: teen - een - neus - buik - oog

 

In deze kern leert uw kind:

 

Letters: t - n - b - oo - ee

Woorden: teen - een - neus - buik - oog

 

De letters i - m - r - v - s - aa - p - e - zijn inmiddels bekende letters geworden.

 

Naast het uitbreiden van de letterkennis, werkt uw kind ook aan de vaardigheden die nodig zijn om te kunnen lezen: woorden in stukjes hakken(letters of klanken) en die stukjes ook weer aan elkaar plakken tot een woord. Met behulp van de tot nu toe geleerde letters kunnen ook andere woorden worden gemaakt dan bovenstaande woorden, bijvoorbeeld: vaar, kaas, pit, raam, boos. Dat is een ontdekkingsreis met steeds meer ontdekkingen en uitdagingen 

 

 


22 sep 2017 - Van boer naar bedrijf
Vrijdag 15 september 2017 zijn wij met de groepen 3, 4, 5 en 6 naar verschillende boerderijen geweest.

 

Wij hebben een bezoekje gebracht bij een akkerbouwbedrijf, een melkveebedrijf en hebben ook gezien wat er met al deze produkten gebeurt, hoe ze verwerkt worden.

 

Bij de Albert Hein zagen wij de produkten in de winkel liggen en als afsluiting mochten we heerlijk een patatje eten van de aardappelen van de boer waar wij op bezoek zijn geweest.

 

Het was een leuke, lekkere en vooral leerzame dag!!


21 apr 2017 - Vakantie
Preview foto Groep 3/4 had vandaag een speurtocht in het Stadspark van Lelystad. Samen met groep 5/6 gingen ze speuren naar letters en allerlei sportieve activiteiten uitvoeren.

Moe maar voldaan werd de ochtend afgesloten en zeggen wij.....Fijne vakantie!


30 mrt 2017 - Samen Lezen
Elke dinsdagmiddag van 14.50 - 15.10 uur kunt u komen voorlezen aan de kinderen van groep 3/4.

Elke donderdagochtend van 8.30 - 8.50 uur is er een inloop-lees-moment om samen met uw kind een boekje te lezen. U bent van harte welkom en ik hoop u te kunnen verwelkomen op deze dagen. Tot ziens, tot lees-plezier.

 

 


13 feb 2017 - hoorspel Culturele Haven

15 dec 2016 - Creatief met Kerst
Vandaag zijn wij druk geweest met Kerst creativiteit. De groepen 1 t/m 4 waren gezellig bij elkaar in de klas om te Kerst knutselen. Een zeer geslaagde en gezellige middag.

 

 

Fotoalbum:

cp/uploads/groepen_fotos/creakerst.jpg cp/uploads/groepen_fotos/crea.jpg

15 dec 2016 - Kerst groep 3/4
Preview foto Zoals u kunt lezen hebben wij woensdag 21 december Kerstviering op school. Natuurlijk zijn wij druk bezig met alle voorbereidingen en werken hier elke dag aan. Het is een drukke en erg gezellige tijd.

11 nov 2016 - Gezellige donderdag
Op donderdag 10 november 2016 hadden wij een mega gezellige leuke en andere dag dan anders in groep 3/4.

 

De dag begon met het schoolontbijt en iedereen kon gezellig in de klas een lekker en gezond broodje eten. De meeste kinderen aten er wel meer dan eentje en er werd volop genoten van het brood,bolletjes en het drinken.

 

De middag gingen wij naar een ontzettende leuke voorstelling in de Kubus. Het ging over "Buurman in de bieb". De kinderen hebben genoten en veel gelachen. Ze waren dol enthousiast en hadden zichtbaar plezier.

 

Dankzij ouders konden we met auto's heen en weer gebracht worden en kwamen we weer op tijd terug op school om deze top dag af te sluiten.

 

Het was een zeer geslaagde top gezellige dag in groep 3/4


01 nov 2016 - Culturele haven
Wji werken aan het thema ridders en rovers. En als verwerking hebben wij met groep 3/4 allemaal een kasteel gebouwd. Dit kon met Kapla, bouwblokken groot en klein. Ook moesten de kinderen samen werken en overleggen. Er zijn mooie kastelen en burchten gemaakt.

10 okt 2016 - Welkom in groep 3/4
Wij in groep 3/4 zijn nu al een aantal weken bezig. Zo zijn wij druk bezig met groep 4 om de tafels te leren en in groep 3 kennen ze al veel woordjes en kunnen ze mooie cijfers schrijven.

 

Wij proberen om hier regelmatig nieuwe informatie, foto's en weetjes te plaatsen. Mocht u zelf nog leuke weetjes en feitjes hebben voor de website kom het ons dan vertellen en delen.

 

Groeten van

juf Marianne en juf Elaine