Groep 5/6

De kanjers van groep 5/6

 

Rechts van de groep:juf Pamela (aanwezig: ma t/m wo)

 

Links van de groep: juf Jasmijn (aanwezig: do en vr)

 

BERICHTEN

12 nov 2021 - Handbal toernooi
Preview foto Afgelopen week hebben wij meegedaan aan het handbal toernooi.

We hebben maandag en donderdag gespeeld en het eindresultaat mag er zijn: we zijn tweede geworden!!! Super goed gedaan groep 5/6.


10 nov 2019 - KAMPIOENNNNUHHH!!
Preview foto Onze sportieve talenten waren ook weer aanwezig bij het jaarlijkse handbaltoernooi. Behalve dat we weer heel sportief speelden, presteerden de kanjers van groep 5/6 ook onwijs goed. Over twee dagen (donderdag en vrijdag) werden 10 wedstrijden gespeeld en alle 10 gewonnen!!!

 

Groep 5/6 is handbalkampioen van Lelystad!!


07 nov 2019 - Ontbijt bij de (loco)-burgemeester
Preview foto Ook dit jaar staat cbs Ichthus weer stil bij een goed ontbijt. Dit alles om je dag goed en fris te starten. Groep 5/6 was ter ere van het nationaal schoolontbijt op bezoek in het stadhuis en mochten wij aanschuiven bij de (loco)-burgemeester.

17 okt 2019 - Afscheid juf Bianca
Preview foto Woensdag heeft de school afscheid genomen van onze juf Bianca. Ze kwam ook nog gezellig even buurten in groep 5/6. Hoe kan dit beter dan haar uit te zwaaien in echte Feyenoord-kleding?!

06 okt 2019 - Kinderboekenweek
Lezen, lezen en nog eens lezen..

 

"Lezen is de basis voor alles", wordt altijd gezegd op school. Tijdens de kinderboekenweek wordt er nog even extra aandacht besteed aan leesplezier en met name kinderboeken.

 

Hoe leuk is het dan als je mag voorlezen aan de jongste kinderen van onze school? De kanjers van groep 5/6 waren er maar druk mee!

 

Fotoalbum:

IMG_2534.JPG IMG_2532.JPG IMG_2523.JPG

02 okt 2019 - Boomplantdag
Afgelopen week hebben wij met de hele school Lelystad weer wat 'groener' gemaakt. Groep 5/6 heeft ook een paar mooie, jonge bomen gepland. Zelfs de wethouder was aanwezig;

 

https://flevopost.nl/artikel/1050628/leerlingen-planten-bomen-en-bloembollen-aan-beginweg.html

Fotoalbum:

IMG_2425.JPG IMG_2421.JPG IMG_2420.JPG

23 sep 2019 - Voorbereiden op boomplantdag
Preview foto Als voorbereiding op de boomplantdag zijn de kinderen van groep 5/6 samen met meester Joop en meester Tim al op onderzoek uitgegaan over alle verschillende bomen in de wijk, rondom de school!

05 sep 2019 - Welkom in groep 5/6
Het jaar is weer begonnen!

 

Voor de kinderen die nieuw zijn in groep 5/6, zijn er weer een hoop nieuwe dingen zoals: 

- Samen regels en afspraken maken

- Wie is de mol? 

- Vrijdag Tosti-dag (door onze trouwe tostibakkers) 

Fotoalbum:

IMG_2362.JPG IMG_2320.JPG IMG_2361.JPG

24 jun 2019 - Schoolreis 2019
Preview foto Linnaeushof, it is..!!

 

Ja hooorr..!! Dit jaar gingen wij samen met groep 3/4 op schoolreis (met de bus) naar de Linnaeushof! Wat een feest, wat veel te doen en wat een zelfstandigheid van onze kanjers!

 

Het was een top dag


16 mei 2019 - Klassewerk, Almere City FC
Preview foto Groep 5/6 heeft in de maanden april en mei meegedaan met het project 'Klassewerk' van betaald voetbalorganisatie Almere City FC.

 

Dit project bestond uit een bezoek aan de school van professionele voetballers, een clinicdag bij Almere City FC, een wedstrijdbezoek en als laatst een voetbaltoernooi. De kinderen hebben in korte tijd 'in de keuken kunnen kijken' bij een betaald voetbalorganisatie. Almere City bedankt voor deze mooie ervaring!

 

Voor meer info:

https://almerecity.nl/almere-the-city/klassewerk/


12 mei 2019 - Verkeersquiz
Preview foto Groep 6 heeft een maandje terug klassikaal meegedaan met de verkeersquiz. Dalishia en Mohammed hadden dit zo goed gedaan dat zij mee mochten doen met de halve finale en vervolgens finale van Lelystad. Onze kanjers zijn 3e geworden!!

 


08 feb 2019 - SV Lelystad '67 - Swift '64
Preview foto Jaarlijks spelen SVL en Swift geregeld een potje voetbal tegen elkaar. Ichthus heeft ook genoeg sterren binnen de voetbalwereld en zo spelen er een aantal wel eens tegen de voetbalclub van meester Tim; Swift '64. Uiteraard werd deze zinderende pot dan nauwlettend gevolgd door de ouders en meester Tim..

 

Helaas voor Asherwin en Jez ging Swift met ruime cijfers en drie punten in de tas terug naar Swifterbant!!


21 okt 2018 - Handbaltoernooi
Preview foto Ook dit jaar waren de groepen 5/6 en 7/8 weer actief bij het handbaltoernooi. Groep 5/6 heeft zich enorm sportief gedragen en veel plezier gehad. 

17 sep 2018 - Judo
Preview foto Afgelopen week heeft groep 5/6 flink wat geoefend met hun zelfverdediging! Er waren twee echte judo-meesters om de gymles over te nemen van meester Rémon!

16 nov 2017 - Ichthus meets Koning Willem Alexander
Preview foto Woensdag 15 november mocht een groep kinderen van de bovenbouw de koning ontvangen bij het stadhuis! Naast de gezelligheid van onze school, heeft de koning ook onze mooie (zelfgemaakte) vlag kunnen bewonderen.

 

We hopen dat hij van Lelystad genoten heeft.

 


07 nov 2017 - Handbaltoernooi
Preview foto In de week van 6 november was groep 5/6 weer aanwezig op het jaarlijkse handbaltoernooi. Dit was zeker niet onverdienstelijk. Naast dat onze kanjers heel sportief waren, hebben we als poulewinnaar de finaledag gehaald. Helaas konden we, op een haartje na, net de finale niet halen.

 

Ondanks dat, zijn we enorm trots op onze kanjers!


16 sep 2017 - Boerderijentour
Preview foto Vrijdag 15 september 2017 zijn wij met de groepen 3, 4, 5 en 6 naar verschillende boerderijen geweest.

 

 

Wij hebben een bezoekje gebracht bij een akkerbouwbedrijf, een melkveebedrijf en hebben ook gezien wat er met al deze produkten gebeurt, hoe ze verwerkt worden.

 

Bij de Albert Heijn zagen wij de produkten in de winkel liggen en als afsluiting mochten we heerlijk een patatje eten van de aardappelen van de boer waar wij op bezoek zijn geweest.

 

Het was een leuke, lekkere en vooral leerzame dag!!


23 mei 2017 - Korfbaltoernooi
Preview foto Vorige week hebben een aantal toppers uit groep 5/6 meegedaan aan het jaarlijkse korfbaltoernooi. De eerste dagen werd met veel sportiviteit en een grote glimlach de ene na de andere wedstrijd winnend afgesloten. De toppers wisten na 5 wedstrijden als eerste te eindigen in de poule. Op woensdag was de eerste tegenstander meteen een maatje te groot. Ondanks de teleurstelling kunnen we enorm zijn op onze korfbalhelden.

 

Sportieve groet,

Groep 5/6


03 nov 2016 - Handbal toernooi 20016
Preview foto We hebben met onze klas weer leuk meegedaan met het schoolhandbaltoernooi.

 

Deze toppers waren ons team!

 

Karischa, Gelysse, Unique, Xavier, Kenji & Caio

 


11 okt 2016 - Vliegtuigjes vouwen
Preview foto Wat is er leuker dan vliegtuigjes vouwen op school? Vliegtuigjes vouwen en meten hoe ver ze vliegen!